5 илјади тони пластични кеси се произведуваат во Македонија годишно!

Замислете 5 илјади тони. Тоа е количината пластични кеси и вреќи што минатата година е произведена во Македонија, а од кои голем дел се употребува и веднаш се фрла во…

Continue Reading 5 илјади тони пластични кеси се произведуваат во Македонија годишно!

ЗА ШТЕТНИТЕ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ СО АДИТИВИ

познати како оксоразградливи   Кесите што најчесто ги користиме, оние од супермаркетите, речиси и да не се разликуваат од обични пластични кеси, иако многумина ги сметаат за еколошки. Ваков впечаток,…

Continue Reading ЗА ШТЕТНИТЕ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ СО АДИТИВИ