СЕ МОЖЕ БЕЗ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ!

Пластичните кеси се вториот најзастапен вид на отпад во животната средина, по отпушоците од цигари. Тие се насекаде околу нас. Погледнете наоколу! Ќе видите дека кесите се најчестото ѓубре по…

Continue Reading СЕ МОЖЕ БЕЗ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ!

Придружете ни се во заедничката борба!

Пластичните кеси се забрануваат со закон. По вторпат! Значи ли тоа дека од 1 декември ќе ги нема на пазарот? Законска забрана постоеше и досега, а сепак нашата земја беше…

Continue Reading Придружете ни се во заедничката борба!

За климатска стратегија по мерка на сите

Во продолжение е писмото испратено до МЖСПП со цел, со предлози и сугестии од областа на делување на нашата Иницијатива, да партиципираме во креирањето на Национална долгорочна стратегија за климатска…

Continue Reading За климатска стратегија по мерка на сите

Забрана на пластичните кеси од 2021 година: уште едно неисполнето ветување на Министерството за животна средина

Лесно е да се кажуваат празни зборови. Ги кажувате, добивате аплаузи и после се надевате дека луѓето ќе заборават што сте кажале. А ако им текне, тогаш наоѓате разни изговори…

Continue Reading Забрана на пластичните кеси од 2021 година: уште едно неисполнето ветување на Министерството за животна средина