За и околу забраната на еднократната пластика (EU SUP Directive)

Еднократната пластика е релативно нов производ, но низ годините нејзините количини се мултиплицираат до тој степен што таа стана одлика на модерното живеење, симбол на нашето прифаќање и прибегнување кон…

Continue Reading За и околу забраната на еднократната пластика (EU SUP Directive)

ЕУ ја забранува пластиката, а ние?

Еднократната пластика обично се користи неколку минути, а потоа ја загадува природата со векови. Ве покануваме на дискусија за штетните последици од огромното количество пластика што се произведува секој ден,…

Continue Reading ЕУ ја забранува пластиката, а ние?