ЗА ШТЕТНИТЕ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ СО АДИТИВИ

познати како оксоразградливи   Кесите што најчесто ги користиме, оние од супермаркетите, речиси и да не се разликуваат од обични пластични кеси, иако многумина ги сметаат за еколошки. Ваков впечаток,…

Continue Reading ЗА ШТЕТНИТЕ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ СО АДИТИВИ

СЕ МОЖЕ БЕЗ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ!

Пластичните кеси се втор најзастапен вид отпад во животната средина по отпушоците од цигари. Тие се насекаде околу нас. Погледнете наоколу! Ќе видите дека кесите се најчестото ѓубре по улиците…

Continue Reading СЕ МОЖЕ БЕЗ ПЛАСТИЧНИ КЕСИ!